Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Levi Dexter & the Rockats

Οι Rockats του Levi Dexter είναι μια βρετανική rockabilly μπάντα, από τα πρωτοπόρα neo-rockabilly συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980.


Οι Rockats σχηματίστηκαν στο Essex της Αγγλίας το 1978 από τον “Teddy Boy” Levi Dexter, με βασικές επιρροές τους Gene Vincent, Eddie Cochran και Elvis Presley.

Στη δεκαετία του 1980 οι Rockats άνοιγαν συναυλίες γνωστών ονομάτων όπως: Kiss, Iggy Pop, The Clash, David Bowie, Tina Turner, Thin Lizzy, The Pretenders και άλλοι. Αφότου ο Dexter αποχώρησε από την μπάντα, αυτή ξανασχηματίστηκε με τον Dibbs Preston στα φωνητικά. Αυτή η μπάντα θεωρείται ότι ήταν η πρώτη που ενσωμάτωσε στο rockabilly ήχους punk rock και new wave, επηρεάζοντας άλλες μπάντες όπως οι Stray Cats του Brian Setzer και οι Blasters, διατηρώντας ωστόσο την αυθεντικότητα του pre-British invasion Rock and roll.

Ο Levi Dexter γεννήθηκε στις 28 Γενάρη του 1957 στο Λονδίνο. Μεγάλωσε ακούγοντας παλιά rock 'n' roll σε  teddyboy παμπς. Επηρεάστηκε από τον Elvis Presley, τον Gene Vincent και τον Eddie Cochran, ενώ θεωρεί τον Bill Haley και τους Comets ως το αγαπημένο του συγκρότημα. Η πρώτη rock n 'roll συναυλία έγινε στο Wembley Rock' n 'Roll Festival το 1972 με τους Chuck Berry, Little Richard, Bill Haley, Jerry Lee Lewis, Billy Fury και πολλούς άλλους καλλιτέχνες της εποχής του '50. Μέχρι το 1976, ο Levi τραγουδούσε σε συναυλίες με γνωστά teddyboy συγκροτήματα όπως Crazy Cavan & The Rhythm Rockers, και Flying Saucers.


Ο Levi σχημάτισε τους Levi & the Rockatsτο 1977. Αφού ολοκλήρωσε την "Eddie & Sheena" περιοδεία του στην Βρετανία το 1978, ο Levi επήγε στο Λος Άντζελες, όπου έκανε sold out συναυλίες σε πολλά από τα μεγαλύτερα κλαμπ στο Χόλιγουντ. Ο Levi εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε εκπομπές σε Λος Άντζελες, Τέξας, Λουιζιάνα, Tennessee και Νέα Υόρκη, ενώ οι Levi & The Rockats εμφανίστηκαν στην εκπομπή του Wolfman Jack


Στη δεκαετία του 80, μετά την αποχώρηση του Levi από τους Rockats, έφτιαξε τη νέα του μπάντα "Levi Dexter & the Rip-Chords".

Ο Levi είναι εγκατεστημένος στο L.A. και εμφανίζεται ως σόλο καλλιτέχνης και ερμηνευτής σε ζωντανές παραστάσεις στις ΗΠΑ, αλλά η δημοτικότητά του είναι μεγαλύτερη σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ιαπωνία.