Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον Elvis! Live in Pontiac, 1975

Στις 31 Δεκεμβρίου του 1975 / 1η Ιανουαρίου 1976 ο Elvis έδωσε μια μεγαλειώδη “New Year's Eve” / Παραμονή Πρωτοχρονιάς συναυλία στο γήπεδο ‘Pontiac Silverdome, στην πόλη Pontiac του Μίτσιγκαν. 

Η συναυλία του αυτή ήταν η μεγαλύτερη από άποψης κόσμου που έδωσε ποτέ. Περισσότεροι από 63.000 θεατές παρακολούθησαν αυτή τη συναυλία, αν και το Pontiac Silverdome είχε χωρητικότητα 90.000 θέσεων. Το πάνω τρίτο διάζωμα δεν χρησιμοποιήθηκε, καθώς τα καθίσματα ήταν πολύ μακριά από το στάδιο.


Ο Elvis έφτασε στις 31 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton στην πόλη Troy (Τροία) του Μίτσιγκαν, γύρω από 4:00 π.μ., ενώ οι μουσικοί του και τα άλλα μέλη της συνοδείας του, είχαν φτάσει εκεί μια μέρα νωρίτερα.

Ο Elvis αναχώρησε από Graceland την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου. Τον συνόδευε η Linda Thomson, αλλά και η Sheila Ryan (η νέα φίλη του), ενώ μαζί του ήταν ο πατέρας του και η κόρη του Lisa Marie. Η ασφάλεια του Elvis ανέφερε μετά την παράσταση ότι ένας άνθρωπος είχε συλληφθεί καθώς κουβαλούσε ένα πιστόλι.

Στις 11:10 μ.μ., ο Elvis εισήλθε στο Silverdome μέσα από ένα ειδικό μακρύ τούνελ. Η κυκλική σκηνή (δύο επιπέδων) σχεδιάστηκε ειδικά για την περίσταση. Ο Elvis φορούσε την στολή της «βροχόπτωσης» ("Rainfall jumpsuit") που είχε φορέσει στο παρελθόν κατά την διάρκεια των συναυλιών του στο Λας Βέγκας τον Δεκέμβριο του 1975, τον Μάρτιο του 1976 στην ‘Tahoe '76’ περιοδεία του και αργότερα σε ορισμένες παραστάσεις του 1977.

Ο Elvis για 20 λεπτά τραγουδούσε με την ίδια στολή, αλλά μετά το «Polk Salad Annie» έπρεπε να αλλάξει. Καθώς ο JD Sumner και οι Stamps τραγουδούσαν το "Sweet Sweet Spirit", ο Elvis εγκατέλειψε τη σκηνή και ήρθε πίσω με μια άλλη νέα στολή που φορούσε το Δεκέμβριο του '75, την "V-Neck jumpsuit". Η παράσταση ήταν λίγο πολύ παρόμοια με αυτές που μόλις έδωσε στο Λας Βέγκας, μερικά από τα τραγούδια που εκτέλεσε ήταν: How Great Thou Art, America, Trying To Get To You, Wooden Heart, One Night, It's Now Or Never, Love Me Tender, And I Love You So και πολλά άλλα.


Η παράσταση διήρκησε 83 λεπτά. Ειπώθηκε ότι στον Ελβις δεν άρεσε η συναυλία λόγω της κακής ποιότητας του ήχου και του κρύου, που δυσκόλευε του φαν να διασκεδάσουν. 

Ολόκληρη η συναυλία - δυστυχώς μόνο ηχητικό: