Πέμπτη 6 Αυγούστου 2009

The Eddie Bond story


Ο Eddie Bond ένας από τους πρωτοπόρους τραγουδιστές του Rockabilly, γεννήθηκε στις 1 Ιουλίου 1933, στο Memphis του Tennessee. Ολόκληρο το όνομά του είναι Eddie James Bond!

Σε ηλικία 8 ετών αγόρασε την πρώτη του κιθάρα από τις οικονομίες του και όταν έγινε έφηβος άρχισε να παίζει σε διάφορες μπυραρίες.

Μόλις τελείωσε την θητεία του στο ναυτικό έκανε διάφορες δουλειές όπως υπάλληλος σε εργοστάσιο, οδηγός νταλίκας και πωλητής, όλα αυτά μέχρι το 1956, όπου και υπέγραψε στην Mercury Records. Έως τότε έπαιζε σε διάφορα clubs και έκανε μικρές περιοδείες γύρω από το Memphis με την πολύ καλή μπάντα του, με το όνομα ‘The Stompers’ (με μέλη τους Jody Chastain, Curtis Lee Anderson, Reggie Young, John Hughey και Johnny Fine).

Μέχρι τα μέσα του 1950 τον ενδιέφερε περισσότερο η country μουσική σκηνή ενώ είχε και δικά του προγράμματα σε ράδιο και τηλεόραση στα WHBQ και KWEM κανάλια. Ο Bond στράφηκε στη συνέχεια στην Rockabilly μουσική, χωρίς όμως να αφήσει την country.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1950, ο Bond υπέγραψε για την Sun Records και περιόδευσε με θρυλικούς τραγουδιστές, όπως Elvis Presley, Carl Perkins, Jerry Lee Lewis, Johnny Cash, Roy Orbison, Warren Smith και άλλους.

Ο Bond έμεινε γνωστός ως άνθρωπος που απέρριψε (!) τον 18χρονο τότε, Elvis Presley, ο οποίος ζήτησε ακρόαση και έπαιξε με την μπάντα του Bond. Λίγο αργότερα, ο Presley υπέγραψε στην Sun Records...

Ο Bond για την προσφορά του στην rockabilly μουσική έχει αναγνωριστεί από το Rockabilly Hall of Fame.


Για τον Bond διάβασε: http://www.cmt.com/artists/az/bond_eddie/bio.jhtml




Δεν υπάρχουν σχόλια: