Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

The Sleepy LaBeef story


Ο Sleepy LaBeef γεννήθηκε ως Thomas Paulsley LaBeff, στις 20 Ιουλίου του 1935, στο Smackover του Arkansas. Είναι 6 μήνες μικρότερος του Elvis.


Ο ψηλός και με χαρακτηριστική βαριά φωνή LaBeef, πήρε το ψευδώνυμο "Sleepy" (κοιμισμένος) από τα μάτια του που φαίνονται σα να είναι μισόκλειστα.


Αργότερα του έδωσαν και άλλα ψευδώνυμα όπως «ο Ταύρος» και «ο άνθρωπος – Jukebox».


Γεννήθηκε στο Αρκάνσας, μεγάλωσε σε ένα αγρόκτημα με πεπόνια και μετακόμισε στο Χιούστον, όταν ήταν 18 χρονών.


Εκεί άρχισε να τραγουδάει gospel για τον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, ενώ έπαιζε και με μια μπάντα σε ραδιοφωνικά προγράμματα, όπως το Houston Jamboree και το Louisiana Hayride.


Στη δεκαετία του 1950,η τρέλα του rockabilly κτύπησε και τον LaBeef και ξεκίνησε να ηχογραφεί rockabilly κομμάτια. Το πρώτο του, "I'm Through", ηχογραφήθηκε στο Starday Records το 1957.



Το 1964, μετακόμισε στο Nashville και άλλαξε το στυλ του σε πιο πολύ country, σημειώνοντας singles για την Columbia Records. Το πρώτο πραγματικό hit του ήταν 1968 με τίτλο "Every Day", που ανέβηκε στο # 73 στα charts του Αμερικάνικου country Billboard.


O LaBeef πήγε στη Sun Records το 1970 και συνέχισε την ηχογράφηση άλμπουμ και τις περιοδείες. Η δημοτικότητά του έπεσε στην Αμερική, αλλά μεγάλωσε στην Ευρώπη. Το 1989 ήρθε και στην Ελλάδα. (Σημείωση: Ο ghostGreaser - που τότε κυκλοφορούσε ως σκέτος Greaser - , ήταν άρρωστος και έχασε στον μεγάλο Sleepy... Φτού!).


Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.sleepylabeef.com/



http://www.rockabilly.nl/artists/labeef.htm

http://www.rockabillyhall.com/SleepyLB1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: