Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

The Gene Summers story


Ο Gene Summers γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου του 1939, στο Dallas του Texas.

Μερικές από τις κλασσικές rockabilly ηχογραφήσεις του είναι το εκπληκτικό "School of Rock 'n Roll", το "Straight Skirt", το "Nervous", το "Gotta Lotta That", το "Twixteen", το "Alabama Shake" και η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του (1963) το country "Big Blue Diamonds".

Οι γονείς του ήταν ο Hugh και η Lena Pearl. Ο Gene παντρεύτηκε την Deanna Trentham, στις 22 Ιουλίου 1961 και έχει τρεις γιους: David Wayne, Steven Len και Gregory Shawn.

Ο Summers αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Duncanville το 1957 και φοίτησε στο Arlington State College, γνωστό σήμερα ως το Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Arlington. Την ίδια χρονιά, έφτιαξε την rockabilly μπάντα του ‘The Rebels’ και άρχισε να εμφανίζεται σε διάφορες εκπομπές, όπως στο Country Picnic του Joe Bill για το κανάλι KRLD-TV, όπου έκανε εντύπωση στον τραγουδοποιό Jed Tarver.

Έτσι σύντομα η μπάντα υπέγραψε συμβόλαιο με την ‘Jan Records’ .

Ο πρώτος δίσκος τους κυκλοφόρησε την 1η Φεβρουαρίου του 1958, με το όνομα του Gene Summers & His Rebels. Ήταν το "Straight Skirt" / "School of Rock 'n' Roll.

Έκανε μεγάλες περιοδείες το 1961, με τον Chuck Berry και τους Drifters.

Στην δεκαετία του ‘70, ο Gene είχε δικό του nightclub, ενώ μετά έκανε πολλές περιοδείες στην Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Φιλανδία, Ολλανδία και αλλού κατά τα έτη 1980-81.

Το 1997 ο Summers έγινε δεκτός στο Rockabilly Hall of Fame το 1997 και το 2005 στο The Southern Legends Entertainment & Performing Arts Hall of Fame.

Γυρνάει ακόμα και παίζει rockabilly σε όλο τον κόσμο, ενώ γιόρτασε την 50η επέτειό του το 2008 με την κυκλοφορία του ‘Reminisce Café’.

Δεν υπάρχουν σχόλια: