Πέμπτη 27 Αυγούστου 2009

The Johnny Kidd & the Pirates story


Οι Johnny Kidd & The Pirates ήταν ένα βρετανικό rock ’n’ roll συγκρότημα που έγινε γνωστό στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και τις αρχές της δεκαετίας του 1960, πριν την εμφάνιση των Beatles . Το πραγματικό όνομα του ‘Johnny Kidd’ ήταν Frederick Heath.

Μαζί με τον Kidd έπαιζαν ο Clem Cattini (drums), ο Alan Caddy (guitar) και ο Brian Gregg (bass).

Ο Heath γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 1935 στο Willesden, στο Βόρειο Λονδίνο.

Πέθανε στις 7 Οκτωβρίου 1966, (31 ετών), σε τροχαίο ατύχημα με μοτοσικλέτα, κοντά στο Bury.

Το συγκρότημα έμεινε γνωστό για τις εμφανίσεις του με στολές πειρατών, ενώ ο Johnny Kidd’ εμφανιζόταν με το χαρακτηριστικό μαύρο κάλυπτρο στο ένα μάτι.

Πρώτο τους single ήταν το εκρηκτικό "Please Don't Touch", που έφτασε στο νο 25 στα βρετανικά singles το 1959.

Το πιο γνωστό κομμάτι του συγκροτήματος όμως είναι το δυναμικό "Shakin' All Over", με τον χαρακτηριστικό ήχο της solo κιθάρας του Joe Moretti.

Το "Shakin' All Over", που από πολλούς θεωρείται το καλύτερο ροκ τραγούδι της βρετανικής σκηνής πριν την εμφάνιση των Beatles, έφτασε μέχρι το νο 1 στα βρετανικά charts το 1960. Το τραγούδι έπαιξαν και οι Who, το 1970.

Σύμφωνα με τους κριτικούς μουσικής Roy Carr και Tony Tyler το "Shakin' All Over" υπήρξε το δεύτερο αυθεντικό δείγμα της βρετανικής ροκ μετά το "Move It" του Cliff Richard.

Από κει και πέρα αν και υπήρξαν κάποια καλά κομμάτια, ό,τι ακούστηκε από τους ‘Πειρατές’ ήταν πλέον στην σκιά του "Shakin'".

Στην συνέχεια κάποιοι από του ‘Πειρατές’ εγκατέλειψαν την μπάντα, όπως ο Clem Cattini, ο Alan Caddy και αργότερα ο Brian Gregg και ενώθηκαν με τους ‘The Tornados’ του Joe Meek. Ένα νέο τρίο σχηματίστηκε με τους Johnny Spence (bass), Frank Farley (drums) και Johnny Patto (guitar).

Με την προσθήκη του Mick Green, οι Johnny Spence και Frank Farley, ‘ξανάφτιαξαν’ τους ‘Πειρατές’ το 1976 και περιστασιακά εμφανίζονται και παίζουν, ως οι ‘The Pirates’, αν και τελευταία χωρίς τον Farley, που είναι άρρωστος.



Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Kidd_&_The_Pirates


Ιστοσελίδα αφιερωμένη στους ‘Johnny Kidd and the Pirates’: http://www.johnnykidd.co.uk/


Επίσημη ιστοσελίδα των ‘The Pirates’: http://www.thepirates.co.uk/



"Shakin' All Over"


Johnny Kid and the Pirates


Το πολύ καλό Setarip!!!



Growl!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: