Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

"Lemon Popsicle" ή "Γρανίτα από λεμόνι" (1978)


Γνωστή σε εμάς (τους παλιούς) ως «Γρανίτα από Λεμόνι» η ταινία "Lemon Popsicle" (με τον τίτλο "Eskimo Limon" στο Ισραήλ) είναι η πρώτη σε μια σειρά Ισραηλίτικες εφηβικές σεξο-κωμωδίες, που διαδραματίζονται στην δεκαετία του ‘50 και για αυτό είναι γεμάτες από την μουσική των ‘50's.


Οι ταινίες αυτές, των Menaham Golan και Yoram Globus, ειδικά οι πρώτες) γνώρισαν μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, αλλά και στην Ευρώπη.



Η "Γρανίτα από Λεμόνι" παρακολουθεί τα ξεκαρδιστικά κατορθώματα 3 φίλων, του Bobby, του Benji & του Huey. Ο Bobby (Jonathan Segall) είναι ο ‘ωραίος’ της παρέας που πάντα έχει επιτυχίες στις γυναίκες. Ο Benji (Yftach Katzur) είναι ευαίσθητος και ντροπαλός & ο Huey (Zachi Noy) είναι ο χοντρός και αστείος που του συμβαίνουν όλες οι χοντρές φάσεις.


Στην (πρώτη) ταινία ο Benji ερωτεύεται ένα κορίτσι στο σχολείο που ονομάζεται Nikki, αλλά η Nikki στο τέλος ερωτεύεται τον ‘ωραίο’ Bobby και μένει έγκυος.



Αυτό που μετράει στην ταινία είναι οι σπαρταριστές καταστάσεις των τριών πρωταγωνιστών και τα πολλά Rock nRoll τραγούδια.


Η ταινία έγινε αρκετά δημοφιλής σε Ευρώπη και ΗΠΑ και θεωρείται ότι ήταν η έμπνευση για τις ανάλογες αμερικάνικες ταινίες "Porky's".


Φοβερή ιστοσελίδα για όλα σχετικά με τις «Γρανίτες»..

http://www.lemonpopsicleforever.co.uk/




1 σχόλιο:

Ἀχιλλεῦς είπε...

για download υπάρχει πουθενά;