Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2009

“Streets of fire” (1984)


Η ταινία Streets of Fire (Δρόμοι της Φωτιάς) είναι μια ταινία του 1984, που σκηνοθέτησε ο Walter Hill, ενώ την ιστορία έγραψαν οι Hill και Larry Gross.


Παρουσιάστηκε στα trailers ως "A Rock & Roll Fable".


Πρόκειται για μία πλέον, cult ταινία με αρκετή δόση μουσικής, δράσης, 'love story' και 'δράματος' με μπόλικο άρωμα της δεκαετίας του 1950 αλλά και του 1980.


Η μουσική επένδυση της ταινίας έγινε από τους Jim Steinman, Ry Cooder, και άλλους, ενώ το καλό soundtrack της ταινίας γνώρισε επιτυχία στα 80’s, με πιο γνωστό τραγούδι το "I Can Dream About You"του Dan Hartman.


Δείτε το Trailer



ΥΠΟΘΕΣΗ:


Βρισκόμαστε σε μία φανταστική πόλη, όπου η δημοφιλής ροκ ντίβα, Ellen Aim (Diane Lane), τραγουδίστρια του συγκροτήματος ‘Ellen Aim and The Attackers’ δίνει μία ακόμα πετυχημένη συναυλία. Ξαφνικά την ώρα που ακούγεται το "Nowhere Fast", μέσα στους καπνούς και στο πλήθος εμφανίζεται η συμμορία των σκληρών μηχανόβιων που είναι γνωστή ως ‘Bombers’ και αφού ξυλοκοπούν τους πάντες και τα πάντα, μέσα στον πανικό, αρπάζουν βίαια την Ellen. Ο λόγος της απαγωγής είναι ότι την θέλει δική του ο αρχηγός των ‘Bombers’, γνωστός με το όνομα ‘Raven’ (Willem Dafoe), φάτσα που μοιάζει πιο πολύ με βαμπίρ με πέτσινα...

Η Reva Cody (Deborah Van Valkenburgh), ιδιοκτήτρια φαστφουντάδικου, που είναι παρούσα στο γεγονός γράφει γράμμα στον αδελφό της Tom και ζητάει να έρθει επειγόντως να βοηθήσει. Λεπτομέρεια: ο αδελφός της (Michael Paré), σωματαράς που «δεν μασάει», κάποτε «τα είχε» με την Ellen.

Έχοντας βρει συνεργάτη ένα αγοροκόριτσο, πρώην στρατιωτικό, που ονομάζεται McCoy (Amy Madigan), συναντάει τον Billy Fish (Rick Moranis), manager της Ellen με την οποία έχει δεσμό. Λεπτομέρεια: ο Fish είναι ένας σπαστικός τύπος με φάτσα «σπασίκλα» που δύσκολα θα απέφευγες να του ρίξεις καμία στην μούρη...

Στο μπαρ ‘Torchie's’, όπου έχουν το στέκι τους οι ‘Bombers’ και παίζουν live ροκενρολ οι Blasters, μπουκάρει με σχέδιο η ομάδα διάσωσης της Ellen και αφού την ελευθερώνουν, ο Τομ χρησιμοποιώντας ένα όπλο βάζει φωτιά σε καμιά ντουζίνα μηχανών της συμμορίας.


Η συνέχεια επί της οθόνης….


Παρακάτω θα δείτε ένα κομμάτι από την αρχή της ταινία και το τέλος με την θρυλική μονομαχία μεταξύ Τομ και Raven με τεράστια σφυριά σιδηροδρόμων


Όλη η ταινία είναι κομμένη σε μέρη από τον macromi και μπορείτε να την δείτε στο YouTube.









Δεν υπάρχουν σχόλια: