Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Diz and the Doormen


Με επικεφαλής τον Βρετανό πιανίστα / τραγουδιστή Diz Watson, οι Diz and the Doomen εισήγαγαν τους ήχους της Νέας Ορλεάνης στην βρετανική R & B και rock σκηνή της Βρετανίας στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Το πρώτο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε το 1981, το περίφημο Bluecoat Man (το πρωτότυπο είναι του Eddie Boyd) είχε την συμμετοχή του γεννημένου στη Νέα Ορλεάνη σαξοφωνίστα Lee Allen και του τρομπετίστα Roger Lewis της Dirty Dozen Brass Band και περιελάμβαναν κλασικά κομμάτια της Νέας Ορλεάνης όπως το "Blow Wind Blow", το "Mardi Gras In New Orleans" και το "Sick And Tired".

Το ‘Bluecoat Man’ είναι αξεπέραστο τριάντα (!) χρόνια μετά. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη φορά που το άκουσα. Μάλιστα μου πήρε πολλά χρόνια να μάθω ότι δεν προερχόταν από την χρυσή εποχή του ’50!

Οι Diz and the Doormen ήταν μία από τις πιο hot μπάντες στο Λονδίνο στις αρχές του ’80. Οι ‘θυρωροί’ (‘doormen’) δεν έπαιζαν μόνο ανακυκλωμένο R & B, αλλά είχαν απορροφήσει τη πεμπτουσία της μουσικής παράδοσης της Νέας Ορλεάνης, και του Professor Longhair ειδικότερα.

Η μπάντα του Ντιζ ήταν διαφορετική από τη μέση βρετανική R & B μπάντα. Η μουσική βασιζόταν στην Rhumba, ρυθμικά περίπλοκη και απηχούσε τους ήχους της Αφρική. Στην μπάντα συμμετείχαν ο ντράμερ Kieran O'Connor, ο μπασίστας Pete Scott, ο κιθαρίστας Craig Mackie και ο σαξοφωνίστας Pete Thomas.


http://www.myspace.com/dizandthedoormen


Δεν υπάρχουν σχόλια: