Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

The Collins Kids


Δύο αδέλφια από την Οκλαχόμα, η Lawrencine "Lorrie" Collins (γενν. 7 Μαΐου 1942) και ο νεότερος αδελφός της Lawrence "Larry" Collins (γενν. 4 Οκτωβίου 1944) αποτελούσαν το νεανικό rockabilly ντουέτο ‘The Collins Kids’.

Είχαν κάποιες επιτυχίες στη δεκαετία του 1950, όπως "Hop, Skip and Jump", "Beetle Bug Bop", "Hoy Hoy" και το κορυφαίο "Whistle Bait".

Ο Larry, ήταν άσσος στην κιθάρα από την ηλικία των 10 ετών, και έπαιζε άνετα διπλή κιθάρα Mosrite όπως ο μέντοράς του, Joe Maphis. Η Lorrie είχε μία από τις καλύτερες γυναικείες rockabilly φωνές." Collins

Έκαναν τακτικές εμφανίσεις σε διάφορες μουσικές τηλεοπτικές εκπομπές όπως το Party Town Hall το 1954 και το Tex Ritter's Ranch Party το 1957 - 1959. Εμφανίστηκαν και στα show των Ed Sullivan και Steve Allen και έκαναν περιοδείες με γνωστά ονόματα όπως με τον Johnny Cash και τον Carl Perkins.

Ήταν στο Town Hall Party που ο Ricky Nelson είδε την Lorrie Collins, η οποία έγινε η φιλενάδα του. Σε ένα επεισόδιο του 1958 του «Οι περιπέτειες του Ozzie και της Harriet», η Lorrie έπαιξε μαζί με το Ricky.

Το 1959, ενώ ήταν 17, η Lorrie παντρεύτηκε τον Stu Carnall, που ήταν μάνατζερ του Johnny Cash και είχε την διπλάσια ηλικία της Lorrie.

Οι Collins συνέχισαν να παίζουν μαζί και στα μέσα της δεκαετίας του 1960, κάνοντας εμφανίσεις ως θαμώνες στο καναδικό πρόγραμμα Star Route.

Οι Collins επανενώθηκαν για μια συναυλία rockabilly στην Αγγλία το 1993 και συνέχισαν να παίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: