Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

The Flying Saucers - Sandy Ford


ΟιFlying Saucers- που τους ονόμασαν και "Britain's Dixie Dance Kings" -, σχηματίστηκαν στο Βόρειο Λονδίνο, το 1972 από τον μπασίστα Pete Pritchard, τον ντράμερ Terry Earl, τον κιθαρίστα Nigel "Nigsy" Owen και τον σαξοφωνίστα Jacko Buddin. Αρχικός τραγουδιστής τους ήταν ο Alan Jones. Το 1975 τον Alan αντικατέστησε ο Sandy Ford.

Ο Sandy Ford και οι ‘Ιπτάμενοι Δίσκοι’ του ήταν ‘άρχοντες’ του rock and roll. Πραγματικοί επαγγελματίες. Ήταν - το κάτι άλλο. Δεν ήταν μόνο μουσικοί που έπαιζαν rock and roll. Πίστευαν στο rock and roll. Ζούσαν το rock and roll.

Τόση ήταν η τεράστια δημοτικότητά τους που έπαιζαν συνέχεια σε κλαμπς, Σαββατοκύριακα, ενώ έκαναν διάφορες πολύ επιτυχημένες περιοδείες στην Ευρώπη, κερδίζοντας τα καλύτερα σχόλια από τους Ευρωπαίους οπαδούς του rock'n'roll στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και αρχές του 1980.

Το πρώτο τους LP για τη Nevis Records, "Planet Of The Drapes", ήταν στα γερμανικά rock n'n' roll charts για αρκετές εβδομάδες. Η κυκλοφορία του συνέπεσε με περιοδείες στα σημαντικότερα κλαμπ της Δυτικής Γερμανίας, επευφημίες από το κοινό και δημοσιεύματα σε εφημερίδες.

Έπαιζαν σκληρό rock 'n' roll, rockabilly, χωρίς χρυσά λαμέ κοστούμια και μπλε σουέντ παπούτσια με χοντρές σόλες, δεν έφτυναν πάνω στη σκηνή, ούτε χτένιζαν τα μαλλιά τους και έδειχναν τους μυς τους – αυτό το πράγμα που βγήκε με τους Sha Na Na. Για αυτό γνώρισαν δημοτικότητα σε διαφορετικές ομάδες κοινού: έφηβους ροκαμπιλάδες, Teddy Boys και παραδοσιακούς οπαδούς του ροκ εν ρολ.

Έπαιξαν με θρυλικά ονόματα του rock and roll όπως: Bill Haley, Chuck Berry και Carl Perkins.

Μέχρι σήμερα ο Sandy Ford (με την όμορφη γυναίκα του Yvonne στο μπάσο) & οι Ιπτάμενοι Δίσκοι του συνεχίζουν να παίζουν δυνατό rockabilly.

Δεν υπάρχουν σχόλια: