Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014

The Micke Muster storyΟ Micke Muster γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1962 στο Svenstavik, Jamtland της Σουηδίας. Ανάμεσα στους πολλούς τραγουδιστές-πιανίστες που επηρεάστηκαν από τον Jerry Lee Lewis, ο Σουηδός Micke είναι ένας από τους καλύτερους, αν όχι ο καλύτερος. Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία τεσσάρων ετών, στο σπίτι ενός γείτονα, εκπλήσσοντας τους πάντες με τους rocking ήχους που μπορούσε να βγάζει από το πιάνο. Όταν ήταν οκτώ, η οικογένειά του μετακόμισε στο Hagalund, λίγο έξω από τη Στοκχόλμη. Εκεί ο Micke δεν είχε πιάνο, έλυσε αυτό το πρόβλημα επισκεπτόμενος πολλά καταστήματα μουσικής, και λέγοντας ότι «όπου να ναι θα έρθουν οι δικοί μου!» και έτσι κέρδιζε πολύτιμο χρόνο παίζοντας το αγαπημένο του πιάνο πριν τον καταλάβουν και τον πετάξουν έξω από το μαγαζί!

Σε ηλικία 13 ετών πήρε τελικά το δικό του πιάνο. Εν τω μεταξύ είχε ανακαλύψει τη μουσική του Elvis Presley και του Jerry Lee Lewis (Live at the Star Club LP) και αποφάσισε ότι αυτό ήταν το είδος της μουσικής που ήθελε να παίξει.

Το 1985 ο Micke σε ηλικία 24 χρονών, συνάντησε το είδωλό του, τον Jerry Lee για πρώτη φορά. Ο Jerry έμενε στο Plaza Hotel στη Στοκχόλμη και υπήρχαν φήμες ότι ο Killer μπορεί να έπαιζε μερικά τραγούδια στο μπαρ του ξενοδοχείου. Οι φανς συγκεντρώθηκαν γύρω από το πιάνο, αλλά όταν ο Jerry Lee δεν εμφανίστηκε, ο Micke άρχισε να συνθλίβει τα πλήκτρα. Μετά από περίπου μισή ώρα, έφτασε ο Τζέρι και στάθηκε δίπλα στο πιάνο για να ακούσει. Ο Micke εξήγησε ότι δεν είχε την πρόθεση να πάρει την θέση του Jerry, αλλά ο Killer τον ενθάρρυνε να συνεχίσει να παίζει και μετά τον κάλεσε να παίξει boogie woogie μαζί του! Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, ο Micke προσκλήθηκε να παίξει πιάνο για το soundtrack του JLL της ταινίας του 1989 "Great Balls of Fire", αλλά δεν δέχτηκε την προσφορά και συμβούλεψε ότι ο ίδιος ο Jerry Lee θα έπρεπε να γράψει το soundtrack, κάτι που έκανε.

Το πρώτο άλμπουμ του Micke, "Rockfire" κυκλοφόρησε το 1988. Μέχρι τότε έπαιζε σε όλη τη Σουηδία, σε κάθε είδους εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων τηλεοπτικών εμφανίσεων. Εδώ είναι η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση:


Το δεύτερο άλμπουμ του, "I Call It Rock 'n' Roll", κυκλοφόρησε το 1993 και από το 1995 και μετά, ο Micke έβγαζε ένα CD κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου live άλμπουμ και ενός διπλού CD με 42 κομμάτια το 2003, ενός CD αφιερωμένου στο rock 'n' roll και ενός στην country. Έχει κυκλοφορήσει το DVD "Micke Muster Live: A Rock 'n' Roll Night" με την Linda Gail Lewis ως special guest (2004).


Ο Chris Woodford είχε γράψει : «Σπάνια μπορεί κανείς να έρθει τόσο κοντά στην αναπαραγωγή του ήχου του pumping piano του Killer».

Ένα από τα δυνατά σημεία του Micke είναι ότι γράφει πολύ δικό του υλικό. Σε κάποια άλμπουμ του, πάνω από τα μισά από τα κομμάτια είναι δικές του συνθέσεις. Και αν και είναι πάρα πολύ καλά μερικά απ’ αυτά, ο Micke έχει τη συνήθεια να τα ξαναγράφει ξανά και ξανά.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.mickemuster.se/

Απολαύστε τον:
Δεν υπάρχουν σχόλια: