Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

“Hot Rod Rumble” (1957)

Το Hot Rod Rumbleτου 1957, ανήκει στην κατηγορία του είδους Juvenile DelinquentJD), δηλαδή ταινίες που απευθύνονταν στην εξεγερμένη νεολαία του ‘50, με ατίθασους νέους, δερμάτινα μπουφάν, γρήγορα αυτοκίνητα, γκόμενες, συμμορίες, καυγάδες, έρωτες, και… πολύ rock n roll.

Πρωταγωνιστούν : Leigh Snowden, Richard Hartunian, Wright King, Joey Forman κ.α.

Ο αρμένικης καταγωγής Hartunian (1932 – 1972), θεωρήθηκε ως “ο επόμενος James Dean”, αλλά το αστέρι του ποτέ δεν έλαμψε. Η Snowden (1929 – 1982) τα πήγε κάπως καλύτερα, αλλά ούτε αυτή έκανε καμία σπουδαία καριέρα.

Η υπέροχη μουσική είναι του Sandy Courage (1919 – 2008), που έγραψε μουσική για αρκετές διάσημες κινηματογραφικές ταινίες, όπως "Star Trek", "Gigi", "Basic Instinct" και "Jurassic Park".

Περίληψη

Ο Arny Crawford (Richard Hartunian), είναι ένας σκληρός τύπος (αλλά όχι νταής), που δουλεύει ως μηχανικός αυτοκινήτων και είναι κορυφαίος οδηγός με τουςRoad Devils, μια λέσχη οδηγών “Hot Rod” / γρήγορων αμαξιών. Η ταινία ξεκινάει με τον Άρνι να πηγαίνει σε ένα πάρτι της λέσχης για να προσπαθήσει να τα ξαναφτιάξει με το κορίτσι του, Terry Warren (Leigh Snowden), με την οποία έχει τσακωθεί εξαιτίας της άσχημης συμπεριφοράς του. Κατά τη διάρκεια του πάρτι ο Benny (Joey Forman), ο πρόεδρος της λέσχης, ανακοινώνει ότι για τους αγώνες που θα γίνουν σύντομα για να επιλεχθούν δύο μέλη των Road Devils για να διεκδικήσουν το βραβείο αξίας 1.500 δολαρίων. Όταν η Terry χορεύει με το μέλος της λέσχης Hank Adams, ο Arny προσπαθεί να τους χωρίσει, αλλά η Terry του λέει ότι δεν θέλει να έχει πλέον καμία σχέση μαζί του. Ο Arny προσπαθεί να ξεκινήσει έναν τσακωμό με τον Hank και τον αντίπαλο οδηγό Jim Lawrence, αλλά ο Benny πείθει τον Arny να φύγει ειρηνικά. Ο Ray Johnson (Wright King), φίλος του Arny, τότε προσπαθεί να πάρει την Terry, αλλά εκείνη τον απορρίπτει και φεύγει με τον Hank. Καθώς ο Hank πηγαίνει με το αυτοκίνητο την Terry σπίτι της, τον ακολουθεί ένα αυτοκίνητο και υποθέτει ότι ο οδηγός είναι ο Arny, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Ray, ο οποίος προσπαθεί να τους βγάλει έξω από τον δρόμο. Ο Ray προκαλεί τελικά σύγκρουση από την οποία σκοτώνεται ο Hank και τραυματίζεται η Terry. Πανικόβλητος ο Ray τοποθετεί την ημι-αναίσθητη Terry στο αυτοκίνητό του, αλλά μετά αλλάζει γνώμη, την επιστρέφει πίσω στον τόπο του ατυχήματος και φεύγει μακριά. Ο Ray δεν γνωρίζει ότι ενώ η Terry ήταν στο αυτοκίνητό του, ένα από τα σκουλαρίκια της έπεσε στο πάτωμα. Αργότερα, η αστυνομία έρχεται στον τόπο του δυστυχήματος και μεταφέρει την Terry στο νοσοκομείο, ενώ ο Ray επισκευάζει τις ζημιές του αυτοκινήτου του. Την επόμενη μέρα, όταν ο Arny επιχειρεί να επισκεφθεί την Τέρι στο νοσοκομείο, εκείνη τον κατηγορεί ως υπεύθυνο για την σύγκρουση. Οι περισσότεροι από τους Road Devils θεωρούν ότι ο Arny προκάλεσε το θάνατο του Hank και τον απορρίπτουν. Όταν ο Arny επιστρέφει σπίτι βρίσκει τους ανήσυχους γονείς του, και έναν αστυνομικό. Στις ερωτήσεις του ο Arny δεν μπορεί να προσφέρει κάποιο άλλοθι, επειδή ήταν μόνος του με το αυτοκίνητο. 
Ο Arny στη συνέχεια πηγαίνει στο βενζινάδικο, όπου δουλεύει ο Ray και ρωτά εάν μπορεί να μείνει στο σπίτι του, αλλά ο Ray λέει ότι οι γονείς του δεν τον θέλουν. Την ίδια ημέρα, η Terry, που συνέρχεται από τον τραυματισμό της, αναχωρεί από το νοσοκομείο και της ανακοινώνουν ότι ένα από τα σκουλαρίκια της λείπει. Όταν ο Arny προσπαθεί και πάλι να πείσει την Terry ότι δεν είχε καμία ευθύνη για το ατύχημα, ο πατέρας της τον προειδοποιεί να μείνει μακριά της. Ο Arny αποφασίζει να αγωνιστεί στους αγώνες και ο Jim δίνει εντολή στον Ray να αποσπάσει την προσοχή του Arny έτσι ώστε αυτός να σαμποτάρει το αυτοκίνητό του. Ο Arny χρειάζεται ώρα για να το φτιάξει και ο Ray αρνείται να του δανείσει χρήματα για τις επισκευές. Εν τω μεταξύ, ο Ray συναντά την Τέρι και εκείνη του λέει ότι έχει μια αμυδρή ανάμνηση ότι μεταφέρθηκε κάπου αμέσως μετά το ατύχημα και απολογείται για τη συμπεριφορά της. Στη συνέχεια, συμφωνούν να είναι φίλοι και ο Ray προσφέρεται να την συνοδεύσει στον τελικό αγώνα. Για να αποτρέψει τον Arny να αγωνιστεί ο Jim και τρία άλλα μέλη της λέσχης τον χτυπάνε άγρια. Απτόητος ο Arny πείθει έναν αντιπρόσωπο ανταλλακτικών αυτοκινήτου να του επιτρέψει να φτιάξει το αυτοκίνητό του στο μαγαζί του. Καθώς η Terry φτάνει στον χώρο της εκκίνησης, ανακαλύπτει το χαμένο σκουλαρίκι της στο αυτοκίνητο του Ray και τον κατηγορεί ότι αυτός προκάλεσε την σύγκρουση. Ο Ray λέει στην Terry ότι ποτέ δεν ήθελε να βλάψει κανέναν και την ικετεύει να το κρατήσει μυστικό, φοβούμενος ότι ο Arny θα τον σκοτώσει. Παρά τις πολλές προσπάθειες του Jim, ο Arny τελικά αγωνίζεται και κερδίζει τον αγώνα παίρνοντας την επιταγή των 1500 $ και ένα τρόπαιο. Ξαφνικά, όλοι οι Road Devils που έχουν ειδοποιηθεί από την Terry, προσεγγίζουν τον Arny και ο Benny πιέζει τον Ray να ομολογήσει την αλήθεια ότι αυτός ήταν υπεύθυνος για το θανατηφόρο ατύχημα. Αφού η Terry καταφέρνει να πείσει τον Arny να μην προβεί σε βίαια αντίποινα εναντίον των μελών της λέσχης, του ζητάει συγνώμη και του λέει ότι τον αγαπά και φεύγουν μαζί.


Δεν υπάρχουν σχόλια: