Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

The Santo & Johnny story

Οι Santo & Johnny Farina ήταν δύο αδέλφια από το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, που είχαν μια τεράστια νούμερο 1 instrumental επιτυχία το 1959, το "Sleepwalk", το οποίο ακολούθησαν αρκετές κάπως μικρότερες επιτυχίες.

Ο Santo Farina γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου 1937 και ο Johnny Farina, στις 30 Απριλίου του  1941.

Σε ηλικία μόλις εννέα ετών, ο Santo είχε μια ηλεκτρική κιθάρα και ο Johnny ξεκίνησε να παίζει «κανονική» κιθάρα στην ηλικία των δώδεκα. 

Οι αδελφοί έγραψαν το "Sleepwalk" το 1959 και το ηχογράφησαν για την Trinity Music στη Νέα Υόρκη. Ο δίσκος έγινε το πρώτο τους hit, έφθασε το νούμερο ένα θέση στα pop charts.


Οι Santo & Johnny είχαν επίσης μια αδελφή με το όνομα Ann Farina. Συχνά τους βοηθούσε γράφοντας τραγούδια. 

Μετά το Sleep Walk ακολούθησαν πέντε μικρότερες ηχογραφήσεις στα charts τα έτη 1959-1964, με την πιο επιτυχημένη να είναι το "Tear Drop"Είχαν κάποια hit albums που χαρακτήριζαν το μοναδικό ήχο τους, συμπεριλαμβανομένων των "Santo & Johhny" (1960), "Encore" (1960) και "Hawaii" (1961).

Πιο δημοφιλείς διεθνώς από ό, τι στην χώρα τους, οι Santo και Johnny συνέχισαν να ηχογραφούν και στην επόμενη δεκαετία, συνήθως σε ελάχιστα γνωστές ιταλικές εταιρίες. Το δίδυμο τελικά διαλύθηκε το 1976, με τον Santo να συνεχίζει σόλο καριέρα.


Το "Sleepwalk"  το έπαιξε το βρετανικό συγκρότημα The Black Cat το 1979, αν και το τραγούδι δεν κυκλοφόρησε ποτέ επίσημα. Ήταν πάντως η αφορμή να γίνει γνωστό σε μια νεότερη γενιά rockers στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη.

 To"Sleepwalk" ακούγεται στο δραματικό φινάλε της ταινίας "La Bamba" (1987)

Δεν υπάρχουν σχόλια: