Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

The Hasil Adkins story


Μία από τις πιο μυστηριώδεις μορφές του Rock ‘n’ Roll των 50’ s είναι σίγουρα ο Hasil Adkins.


Ο Adkins είχε ένα δικό του άγριο και "τρελιάρικο" στυλ.


Η μουσική του ήταν rockabilly, Appalachian country, rock and roll, blues, και πρωτόγονη jazz.


Ήταν δε μία μπάντα μόνος του, καθώς έπαιζε κιθάρα και ντραμς την ίδια στιγμή και τραγουδούσε ταυτόχρονα!


Ο Hasil γεννήθηκε στις 29 Απριλίου του 1937, στο Boone County της Δυτικής Βιρτζίνια, όπου έζησε και όλη τη ζωή του. Αν και πολλές πηγές αναφέρουν το 1937 ως έτος γεννήσεώς του, στην επίσημη ιστοσελίδα του Hasil αναφέρεται ότι το έτος γέννησης του είναι στην πραγματικότητα άγνωστο.


Ήταν ο νεότερος από τα 10 παιδιά, και ήταν τόσο καταθλιπτικός όσο και υπερκινητικός.

Μεγαλώνοντας σε μια καλύβα από πισσόχαρτο που είχε νοικιάσει η τοπική εταιρεία άνθρακα στην οικογένεια του Hasil, ο Hasil πήγε μόνο τέσσερις μέρες στο σχολείο και ποτέ στην πραγματικότητα δεν ασχολήθηκε με τίποτα άλλο, εκτός από την μουσική, αν και κατά καιρούς επισκεύαζε διάφορα αντικείμενα όπως αυτοκίνητα ή πλυντήρια ρούχων για να βγάζει κάποια χρήματα.


Μικρός όταν ήταν και άκουσε στο ραδιόφωνο τον Jimmie Rodgers, νόμισε ότι όλα τα όργανα τα παίζει ο ίδιος!

Έτσι πήρε ένα ντενεκεδένιο κουτί από γάλα και άρχισε να το κτυπάει ρυθμικά. Από τότε άρχισε να εξασκείται να είναι μία πάντα μόνος του


Γείτονας του Hasil ήταν κάποιος Jesco White, γνωστός και ως Outlaw Η Dancin' από το Boone County, μαθητής του Elvis, του οποίου αναγνωρίζει την επιρροή ο Hasil.


Στο ρεπερτόριο του Adkins περιλαμβάνονται πάνω από 7.000 με 9,000 τραγούδια συμπεριλαμβανομένων πρωτότυπων συνθέσεων και θεωρείται υπεύθυνος για τη γέννηση της Norton Records, του Psychobilly, και ενός χορού που ονομάζεται "The Hunch".


Η μουσική του είναι και θλιβερή και χιουμοριστική και ξέφρενη. Ήταν χαρακτηριστικά τα "AaaaaaaaaaaaaHeeeeeeeeeeee-Wooo !!!!" του…


Τα συνηθισμένα θέματα των τραγουδιών του ήταν αγάπη, ο χωρισμός, το " hunchin'", η αστυνομία, ο θάνατος, ο αποκεφαλισμός (!), τα hot dogs, οι εξωγήινοι και τα κοτόπουλα.

Οι επιρροές του Adkins ήταν ο Hank Williams Sr, ο Jimmie Rodgers, ο Little Richard, και ο Col. Harlan Sanders, ο εφευρέτης του Kentucky Fried Chicken!


Το πιο γνωστό τραγούδι του είναι το θρυλικό "She Said,".
Άλλα γνωστά τραγούδια"No More Hot Dogs," "My Blue Star," "The Hunch," "Beautiful Hills," "We Got A Date,", "Chicken Walk", "Sally Weedy Waddy Woody Wally".Ο Adkins ηχογράφησε ένα ολόκληρο άλμπουμ αφιερωμένο στα κοτόπουλα με τίτλο «Poultry in Motion» (προφανώς σαρκασμός για την επιτυχία “Poetry in Motion” του Johnny Tillotson) με τραγούδια όπως "Chicken Run", "Chicken Hop", "Chicken Flop", "Chicken Wobble" και "Chicken On The Bone".


Εκτός από πολλά άλμπουμς και CD, ο Hasil Adkins εμφανίστηκε σε διάφορες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές.

Ο Adkins ήταν επίσης το αντικείμενο του ντοκιμαντέρ του Julien Nitzberg "The Wild World Of Hasil Adkins".


Δείτε το πρώτο μέρος.Μετά τα μέσα του ’90, άρχισε να εμφανίζεται λιγότερο.


Ο Hasil Adkins επηρέασε σημαντικά τους The Cramps.


Εμφανίστηκε στην cult ταινία «Die You Zombie Bastards!» υποδύοντας τον εαυτό του.


Στις 15 Απριλίου 2005, ενώ βρισκόταν μπροστά από την αυλή του σπιτιού του, τον χτύπησε μία «γουρούνα» που οδηγούσε ένα έφηβος, ο οποίος, μετά το χτύπημα, τον εγκατέλειψε και έπεσε και σε έναν άλλο άνθρωπο μέχρι που τον έπιασε η αστυνομία.

Ο Adkins αναγνώρισε σε φωτογραφία τον δράστη, αλλά 10 ημέρες αργότερα, στις 25 Απριλίου, υπέκυψε στα τραύματά του και πέθανε στο σπίτι του.


Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/Hasil_Adkins


Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.hasiladkins.com/biography.php


Συνέντευξη του Adkins στο «Planet Magazine»,(11 Αυγούστου 1995)


Δεν υπάρχουν σχόλια: