Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2009

The Carl Perkins story (part 2)


Το 1956 ο Perkins ηχογράφησε και άλλα τραγούδια για την Sun, όπως: "Boppin' the Blues"/"All Mama's Children", "Dixie Fried"/"I'm Sorry, I'm Not Sorry", "Matchbox"/"All Mama's Children", "Boppin' the Blues" που έφτασε στο no. 9 του Billboard country and western chart.

Το 1957 στην ταινία «Jamboree» εμφανίζεται και ο Perkins να παίζει το "Glad All Over".


Το 1958 ο Perkins μετακινήθηκε στην Columbia Records, όπου ηχογράφησε τραγούδια όπως "Jive After Five," "Rockin' Record Hop," "Levi Jacket (And a Long Tail Shirt)," "Pop, Let Me Have the Car," "Pink Pedal Pushers," "Anyway the Wind Blows," "Hambone," "Pointed Toe Shoes" και "Sister Twister."


Στις αρχές της δεκαετίας του ‘ 60 επισκέφτηκε την Γερμανία, ενώ το 1964, επισκέφτηκε την Βρετανία μαζί με τον Chuck Berry. Στις συναυλίες εμφανίστηκαν και οι The Animals. Το τελευταίο βράδυ τον περικύκλωσαν οι Beatles. Ο Ringo Starr τον ρώτησε εάν μπορεί να ηχογραφήσει το "Honey Don't." Οι Beatles ηχογράφησαν το "Glad All Over" το 1963.


Το 1968, ο Johnny Cash ηχογράφησε το "Daddy Sang Bass" που έγραψε ο Perkins και το οποίο ανέβηκε μέχρι το #1 στα country charts για έξι εβδομάδες.


Το παρακάτω βίντεο είναι του 1977 από το σοόυ του Johnny Cash


Το 1969, ο Perkins έγραψε μαζί με τον Bob Dylan το "Champaign, Illinois."


Την δεκαετία του 1970 μπήκε σε μακρύ δικαστικό αγώνα με τον Sam Phillips για τα δικαιώματα των τραγουδιών του.

Το παρακάτω βίντεο είναι από το σόου του Jerry Lee Lewis (1971): Mean Woman Blues/Blue Suede


Το 1981 ηχογράφησε το "Get It" με τον Paul McCartney.


Το 1985, ξαναηχογράφησε το "Blue Suede Shoes" με δύο μέλη των Stray Cats, για την ταινία «Porky's Revenge».

Την ίδια χρόνια μαζί με τους George Harrison, Eric Clapton και Ringo Starr εμφανίστηκε σε τηλεοπτικό σόου στο Λονδίνο, που ονομάστηκε «Blue Suede Shoes: A Rockabilly Session».

Εκείνο το βράδυ τραγούδησαν τα 30 πιο δημοφιλή τραγούδια του και έκαναν στο τέλος, τον Perkins να κλάψει.


Δείτε βίντεο από εκείνο το σόου:

Carl Perkins & Friends Rockabilly Session Part 1


Carl Perkins,Ringo Starr & Eric Clapton-Matchbox


Το 1985, μπήκε στο Nashville Songwriters Hall of Fame, ενώ το 1986, μπήκε και πάλι στα στούντιο της Sun και ηχογράφησε μαζί με τους Johnny Cash, Jerry Lee Lewis και Roy Orbison το άλμπουμ «Class of '55».


Το 1989, ηχογράφησε ένα δίσκο με τον τίτλο «Friends, Family, and Legends», με την συμμετοχή των Chet Atkins, Travis Tritt, Steve Wariner, Joan Jett και Charlie Daniels. Την ίδια χρονιά διαγνώσθηκε ότι έχει καρκίνο στον λαιμό.


Το τελευταίο του άλμπουμ «Go Cat Go!», βγήκε το 1996, με την συμμετοχή των George Harrison, Paul Simon, John Fogerty, Tom Petty και Bono.

Η τελευταία του συναυλία ήταν στον London's Royal Albert Hall στις 15 Σεπτεμβρίου 1997.


Τέσσερις μήνες μετά, στις 19 Ιανουαρίου 1998 ο Perkins «έφυγε».

Ήταν 65 χρονών. Στην κηδεία του παραβρέθηκε πολύς κόσμος μεταξύ των οποίων, οι George Harrison, Jerry Lee Lewis, Wynonna Judd, Garth Brooks, Johnny Cash και June Carter Cash.


Η χήρα του, Valda deVere Perkins, πέθανε το 2005.


Το 2004, το περιοδικό Rolling Stone κατέταξε τον Perkins στο νο 69 στην λίστα με τους 100 μεγαλύτερους καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: