Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Danny and the Juniors




Οι Danny & The Juniors ήταν ένα κουαρτέτο από την Philadelphia, με μέλη τους Danny Rapp, Dave White, Frank Maffei και Joe Terranova. Όλοι γνωρίζουν την τεράστια επιτυχία τους "At the Hop", που κυκλοφόρησε το 1957. Όλοι τους θεωρούν μία μπάντα από Ιταλοαμερικάνους, αλλά ο lead singer τους, ο Danny Rapp ήταν Ιρλανδός.


Πρωτοπαρουσιάστηκαν στην Philadelphia το 1955 ως "The Juvenairs" και υπέγραψαν στην τοπική εταιρία δίσκων την Singulair’. Ο Artie Singer της Singulair, μαζί με τον τοπικό d.j. Larry Brown, άλλαξαν το όνομα του γκρουπ σε "Danny & The Juniors".


Ο Dave White συν έγραψε το τραγούδι "Do the Bop", για να το συνδέσει με ένα νέο χορό το ‘The Bop’ που ήταν δημοφιλής στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του Dick Clark, American Bandstand. Το τραγούδι άρεσε στον Clark, που πρότεινε να το ονομάσουν "At the Hop".




Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και έμεινε στα top των αμερικάνικων charts για επτά εβδομάδες. Πούλησε πάνω από δύο εκατομμύρια δίσκους σε όλο τον κόσμο. Ακολούθησε το 1958, ένα επίσης γνωστό τραγούδι, το θρυλικό "Rock 'n' Roll Is Here To Stay", που έφτασε στο Top 20.




Το 1960, υπέγραψαν με την εταιρία του Dick Clark, την ‘Swan Records’ και κυκλοφόρησαν το "Twistin' USA" που έφτασε στο Top 40, αλλά έμελε να γίνει το τελευταίο τους hit. Δεν μπόρεσαν να κάνουν άλλη επιτυχία.


Ο Dave White έφυγε από το συγκρότημα αρχές του 1960 για να γράψει τραγούδια. Χιτς του 60 όπως το "You Don't Own Me" της Leslie Gore, και τα "1-2-3" και "Like A Baby" του Len Barry είναι δικά του.

Το 1976, το "At the Hop" ξανακυκλοφόρησε και ανέβηκε στο Top 40 στην Βρετανία.


Δυστυχώς ο Danny Rapp αυτοκτόνησε σε ξενοδοχείο στην Arizona στις 5 Απριλίου του 1983.


Οι "Danny & The Juniors Featuring Joe Terry" συνεχίζουν τις περιοδείες με μέλη τους Joe, Frank Maffei και τον αδελφό του Frank, Bobby Maffei.


Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.dannyandthejuniors.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: