Τρίτη, 8 Ιουνίου 2010

"Breathless" (1983)


Η ταινία Breathless του 1983 με πρωταγωνιστή τον Richard Gere, είναι ριμέικ της γαλλικής ταινίας του 1960, ‘À bout de souffle’.

Στο αυθεντικό φιλμ Αμερικανίδα μπλέκεται με Γάλλο κακοποιό. Στο ριμέικ Γαλλίδα μπλέκει με Αμερικάνο κακοποιό στο Los Angeles. Στην Γαλλία ο τίτλος της ταινίας ήταν «A Bout de Souffle Made in USA».


Η ταινία αξίζει γιατί έφερε για μια ακόμα φορά στο προσκήνιο την μουσική του Jerry Lee Lewis.


Πως θα μπορούσε άλλωστε να λείπει αφού το όνομα της ταινίας ήταν “Breathless”.


Ο Τζες (Ριτσαρντ Γκιρ) είναι ένας κλέφτης αυτοκινήτων, που έχει τρέλα με την μουσική του Jerry Lee Lewis τις περιπέτειες του Silver Surfer (κόμικ). Είναι επίσης και ερωτευμένος με τη Μόνικα (Valérie Kaprisky), μια σέξι φοιτήτρια αρχιτεκτονικής από τη Γαλλία που γνώρισε στο Λας Βέγκας. Αποφασισμένος να της μάθει την «καλή ζωή», ο Τζες επιστρατεύει όλη τη γοητεία του για να πείσει την Μόνικα να παρατήσει τα πάντα και να τον ακολουθήσει σε ένα ταξίδι στο ηλιόλουστο Μεξικό.Στην αρχή της ταινίας ο Τζες κλέβει ένα αυτοκίνητο και θέλοντας να ακούσει μουσική ψάχνει για κάποια κασέτα. Ό, τι βρίσκει δεν του αρέσει (Disco?? Μπλιάχ!) και σύντομα τις ξεφορτώνεται όλες από το παράθυρο. “I known what we need! We need the Killer! Mr. Jerry Lee Lewis and his pumping piano!”Αυτό που μετράει είναι η ξέφρενη μουσική του Killer που δένει με τον ρυθμό της ταινίας και τον χαρακτήρα του Γκιρ που με μια Cadillac στο χρώμα της φωτιάς τρέχει

στην καυτή άσφαλτο... Το καλύτερο είναι στο τέλος…
Δεν υπάρχουν σχόλια: