Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Go Cat Go


Οι Go Cat Go ήταν ένα καταπληκτικό και πολλά υποσχόμενο rockabilly συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, που όμως τέλειωσε πολύ γρήγορα και άδοξα την πορεία του, όταν ο τραγουδιστής και μορφή του συγκροτήματος, Darren Spears, δολοφονήθηκε το 1993.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στο 1988 στην περιοχή της Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, με τον Darren Spears στα φωνητικά (μία πράγματι πολύ καλή φωνή) και τον ντράμερ Lance LeBeau. Αργότερα προστέθηκε κιθαρίστας Bill Hull και ο 16χρονος μπασίστας Brian Freeman.

Τα μέλη του συγκροτήματος ήταν:

Darren Spears - Vocals & Acoustic Guitar

Bill Hull - Lead Guitar

Brian Freeman - Slap Bass

Lance LeBeau - Drums

Στην αρχή έπαιζαν μπροστά από ένα γκαράζ και μαζεύονταν όλη η γειτονιά και μετά σε τοπικά κλαμπ. Το 1990 κυκλοφόρησαν σε κασέτα μία συλλογή από τραγούδια με τον τίτλο "Out of Control". Τα 6 τραγούδια του Darren ήταν: "Who Was That Cat," "Forever's Much Too Long," "Time To Rock," (το καταπληκτικό!)"Please Mama Please," "'Till the Cool Cats Cry," και "10 Ways to Rock." Αμέσως προχώρησαν να βγάλουν δίσκο.

Το 1991 σε μία περιοδεία τους σταμάτησαν στο Memphis, Tennessee και πήγαν κατευθείαν στην Sun Records, όπου ηχογράφησαν 6 τραγούδια: "Please Mama Please," "'Til the Cool Cats Cry," "Who Was That Cat," "Honey Don't" του Carl Perkins, "Blue Days Black Nights" του Buddy Holly, " Flyin' Saucers Rock 'n' Roll," του Billy Lee Riley και φυσικά το "That's Alright Mama."

Ενώ έκαναν πετυχημένες περιοδείες και ήταν γεμάτοι ενθουσιασμό και έτοιμοι να κάνουν το επόμενο μεγάλο βήμα ως συγκρότημα, με σχέδια να πάνε στην Ευρώπη, στις 14 Σεπτεμβρίου 1993, ο Darren Spears πυροβολήθηκε χωρίς προειδοποίηση από τρεις έφηβους που ήθελαν να κλέψει το όπλο που χρησιμοποιούσε για το κυνήγι. Πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου.

Οι δράστες συνελήφθησαν την επόμενη μέρα – όταν πήγαιναν στο σχολείο τους.

Τα υπόλοιπα μέλη συμφώνησαν ότι δεν μπορούσε κανένας να πάρει την θέση του Darren, κι έτσι οι δρόμοι τους χώρισαν.

Ο Bill παίζει κιθάρα, αλλά όχι rockabilly, ενώ ο Lance παίζει ντράμς με τους Flea Bops και τους Twilite Ramblers.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: