Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

The Gene Simmons story



Ο Gene Simmons γνωστός και ως ‘Jumpin’ Gene Simmons γεννήθηκε στο Tupelo του Μισισιπή (όπου γεννήθηκε ο Elvis), στις 10 Ιουλίου 1933 και μετακόμισε στο Memphis του Tennessee το 1958.

Ενώ έπαιζε σε διάφορα clubs στην περιοχή του Μέμφις στα πρώτα του χρόνια, το μοναδικό του ύφος τράβηξε την προσοχή του Sam Phillips, ιδιοκτήτη της θρυλικής "Sun Records". Ήταν απλώς ζήτημα ημερών ο Sam Phillips να τον προσθέσει στην εντυπωσιακή λίστα του με τα αστέρια της Sun Records: Elvis Presley, Jerry Lee Lewis, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison και Charlie Rich.

Καθώς η μουσική σταδιοδρομία του συνέχιζε να αναπτύσσεται ο Gene συμμετείχε στο περίφημο "Bill Black Combo" (ο Bill Black ήταν ο θρυλικός μπασίστας του Elvis τα πρώτα χρόνια) ως βασικός τραγουδιστής. Το Combo κέρδισε την προσοχή και παρουσιάστηκε σε δημοφιλείς τηλεοπτικές εκπομπές, όπως το "Ed Sullivan Show" και το "American Bandstand."

Οι παραστάσεις τους συνέχισαν να είναι δημοφιλείς μέχρι τον πρόωρο θάνατο του Bill Black. Ο Gene σύντομα υπέγραψε με την "Hi Records" και πέτυχε να κάνει hit με το "Haunted House," ένα κομμάτι του Johnny Fuller από το 1958, που έφτασε στο νο 11 του Billboard Hot 100 το 1964. Ήταν η πρώτη του επιτυχία με εκατομμύρια πωλήσεις και η αφετηρία για μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία.

Το κομμάτι ηχογράφησε αργότερα και ο Jerry Lee Lewis, αλλά και ο Hasil Adkins.

Η δεκαετία του 1980 με την αναβίωση του «Old Time Rock 'Roll» στο εξωτερικό, έφερε τον Gene να τραγουδάει όλα τα παλιά τραγούδια του σε όλη την Ευρώπη.

Η τελευταία του δουλειά ήταν το "Indian Outlaw," το 1994 που ήταν για τον Tim McGraw και πούλησε πάνω από 5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Ο Brian Setzer ηχογράφησε το "Peroxide Blonde in a Hopped Up Model Ford," για το άλμπουμ του ‘Rockabilly Riot, Vol. 1: A Tribute to Sun Records’ (2005).

Ο Simmons πέθανε στις 29 Αυγούστου 2006, σε ηλικία 73.

Η γνωστή μορφή των Kiss, ο Gene Simmons (πραγματικό όνομα: Chaim Witz) πήρε το όνομά του από τον τραγουδιστή του rockabilly.

Δεν υπάρχουν σχόλια: