Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

The Blue Cats


Οι Blue Cats ήταν ένα σπουδαίο βρετανικό rockabilly συγκρότημα στις αρχές της δεκαετίας του ‘80.

Η ιστορία αρχίζει το 1977, όταν o Carlo Edwards εντάχθηκε στην rockabilly μπάντα ‘The South Rebels’, ως lead κιθαρίστας, μαζί με τον αδελφό του Stef στα ντραμς. Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του 1978, ο Carlo άφησε τους Rebels και ενώθηκε με τους Shazam, μια από τις καλύτερες rockabilly μπάντες. Στα τέλη του 1978 ο Carlo άφησε τους Shazam και άρχισε να σχηματίζει τους "The Blue Trio Cat", με τον Stef στα ντραμς και ένα τραγουδιστή, τον Dave Phillips, που έπαιζε και μπάσο.

Οι Blue Cat Trio άρχισαν να γίνονται γνωστοί και σε λίγο άρχισαν οι συναυλίες. Το Τρίο εξασφάλισε μια οντισιόν για τη σειρά 'Oh Boy!' του Jack Good και το συγκρότημα υπέγραψε με την Rockhouse Records της Ολλανδίας. Αλλά στις 19 Σεπτεμβρίου 1980, ο Dave Phillips άφησε το συγκρότημα, και το τρίο τώρα είχε τον ντράμερ, τον κιθαρίστα και ένα 'guest' σαξοφωνίστα, τον Clive Osborne. Με το πρώτο τους άλμπουμ με την Rockhouse και ένα σημαντικό διαφημιστικό gig, οι Blue Cat Trio ήταν έτοιμοι για δράση...

Τότε ο Tony Martin από την Red Hot Records, τους έφερε τον Clint Bradley και τον Mitch Caws, από τους Little Tony and The Tennessee Rebels και στις 28 Σεπτεμβρίου του 1980, ο Carlo, ο Stef, ο Μιτς και ο Κλιντ ξεκίνησαν το "Slap That Bass". Μέσα σε λίγες μέρες, και οι πέντε (ας μην ξεχνάμε τον Clive) ήταν στο δρόμο για την Ολλανδία, όπου αποφασίστηκε ότι πλέον θα ονομάζονταν The Blue Cats.

Ηχογράφησαν το ‘Wild Night’ και το ‘Fight Back in 1981’ και ξεκίνησαν συναυλίες ως support γκρουπ με συγκροτήματα όπως οι Clash με αποτέλεσμα να τους προσέξει ο κόσμος που μέχρι τότε, δεν ήταν συνηθισμένος στη neo- Rockabilly σκηνή.

Πριν από την πρώτη περιοδεία στην Φιλανδία το 1981, ο Clive τους άφησε για να πάει με τους Dynamite Band. Το 1981 ηχογράφησαν το δεύτερο άλμπουμ, πήγαν στην Ιταλία για περιοδεία, όπου έκαναν τουλάχιστον δώδεκα εμφανίσεις στην τηλεόραση.

Στις αρχές του 1983, ίσως νιώθοντας ότι υπάρχει έλλειψη αποδοχής από το κοινό της μουσικής τους, άρχισαν να παίζουν ως BELTANE FIRE. Με το όνομα αυτό έπαιξαν από το 1983 μέχρι το 1986 και έβγαλαν ένα δίσκο.

Πέρασαν τρία χρόνια απραξίας και το 1989 αποφάσισαν να πάνε στην Αμερική με ένα νέο όνομα, το Flame of The West’. Δεν είχαν επιτυχία και αφού γύρισαν στην Αγγλία, το 1992 ηχογράφησαν ως ‘Blue Cats’ το άλμπουμ ‘The Tunnel’.

Παρά την χαρά της κυκλοφορίας του άλμπουμ σε όλους υπήρχε η αίσθηση τα πράγματα έφταναν στο τέλος και έτσι, τον επόμενο χρόνο αποφάσισαν να διαλυθούν. Μετά από 15 χρόνια το συγκρότημα επανασυνδέθηκε και έκανε περιοδεία στο Hemsby της Αγγλίας, τον Μάιο του 2008.

Πηγές: Εδώ και ΕΔΩ

Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.bluecats-beltanefire.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: