Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

The Mystery Gang storyΟι ‘Mystery Gang’ είναι μια rockabilly μπάντα από την Ουγγαρία που αγαπάει το ‘άγριο’ ​​rockabilly της δεκαετίας του '50.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι:
‘Tattooed Pete’ - Lead Vocals, Guitars
‘Tom Stormy’ - Drums, Acoustic Guitar, Vocals
‘Les Thunders’ - Double Bass, Vocals

Οι ‘Mystery Gang rockabilly trio’ ιδρύθηκαν το Μάρτιο του 1998 από τρεις νεαρούς, οι οποίοι γνώριζαν ο ένας τον άλλον από την ουγγρική rock σκηνή.

Το συγκρότημα ακολουθεί την κλασική rockabilly line-up χρησιμοποιώντας κιθάρα, ντραμς και μπάσο. Βασικές επιρροές η κλασσική rockabilly σκηνή με προτίμηση τους Eddie Cochran Johnny Burnette Gene Vincent. Το συγκρότημα έχει επίσης επηρεαστεί από την παλαιά μουσική των Stray Cats, τον Elvis και ακόμη από κάποια swing.

Στις live εμφανίσεις παίζουν δικά τους τραγούδια, μαζί με τραγούδια των Eddie Cochran, Gene Vincent, Johnny Burnette, Bill Lee Riley, Carl Perkins, Buddy Holly, Elvis, Curtis Gordon, Hal Harris, Andy Starr, Johnny Carroll κ.α.

Στην πατρίδα τους στην Ουγγαρίας παίζουν σε παμπ, κλαμπ, συναντήσεις φίλων αυτοκινήτων και μηχανών. Το 1999 ταξίδεψαν στο εξωτερικό αρκετές φορές (Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ολλανδία) για να παίξουν σε κλαμπ και φεστιβάλ, όπως το rock and roll και rockabilly meeting στο Μόναχο.

Το 2000 κυκλοφόρησε ο πρώτος τους δίσκος, που περιείχε 4 τραγούδια : "Fly To The Moon", "Dirty Janes Blues", "Liquer Store" συν μια διασκευή του "Rock Around With Ollie Vee" του Buddy Holly. Το πρώτο τους CD βγήκε το 2001.

Το 2014 πήραν μέρος στα προκριματικά για την Eurovision 2014 στη Δανία!    
Δεν υπάρχουν σχόλια: