Τρίτη, 27 Μαΐου 2014

The Bobbettes storyΟι Bobbettes, ένα μαύρο γυναικείο R&B γκρουπ έμεινε πιο γνωστό με την επιτυχία τους "Mr. Lee" το 1957. Το γκρουπ περιλάμβανε τις Jannie Pought (1945-1980), Emma Pought (γεν. 1942), Reather Dixon (1945 - 2014), Laura Webb (1941-2001) και  Helen Gathers (1942-2011).


Tο γκρουπ σχηματίστηκε αρχικά στο Spanish Harlem της Νέας Υόρκης, το 1955, με το όνομα "The Harlem Queens". Τις ανακάλυψε ο παραγωγός δίσκων James Dailey, ο οποίος έγινε ο μάνατζερ τους και σύντομα υπέγραψαν συμβόλαιο με την εταιρία Atlantic.

Το 1957 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους hit single, το "Mr. Lee", ένα τραγούδι στο οποίο ένα κορίτσι αφηγείται τον έρωτά του για τον καθηγητή του. Στα κορίτσια του γκρουπ στην πραγματικότητα δεν άρεσε ο πραγματικός κ. Lee και τα αρχικοί στίχοι έλεγαν τα αντίθετα, αλλά η Atlantic επέμενε να αναθεωρήσουν τους στίχους τους. Το single "Mr. Lee", στο οποίο υπήρχε και το "Look at the Stars", έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία τους φτάνοντας στο νο 6 του Billboard Pop και έμεινε τέσσερις εβδομάδες στο νο 1 στα R & B charts. Αυτό έκανε τις Bobbettes το πρώτο γυναικείο γκρουπ που κυκλοφόρησε ένα # 1 R & B και έφτασε στην κορυφή του pop 10.Μετά από μια σειρά τραγουδιών με την Atlantic που δεν είχαν επιτυχία, ηχογράφησαν το "I Shot Mr. Lee". Η Atlantic αρνήθηκε να κυκλοφορήσει το τραγούδι και οι Bobbettes έφυγαν από την εταιρία και υπέγραψαν στην Teddy Vann.


Τα επόμενα χρόνια ηχογράφησαν τα "Have Mercy Baby," "You Are My Sweetheart," "You Belong to Me," "Speedy," "Zoomy" και "Dance with Me Georgie". Επισήμως διαλύθηκαν το 1974.

Το 1980 η Jannie Pought μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ξένο στο Νιου Τζέρσεϊ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: