Κυριακή 24 Μαΐου 2009

The Johnny Carroll story

Ο Johnny Carroll γεννήθηκε ως John Lewis Carrell στο Cleburne του Texas στις 23 Οκτωβρίου του 1937. Μεγάλωσε μέσα σε ακούσματα της country μουσικής και σε ηλικία μόλις 9 ετών αγόρασε την πρώτη του κιθάρα. Στα 15 του έφτιαξε την πρώτη μπάντα, τους "Monnlighters" και κάθε Σάββατο παίζανε ζωντανά απ΄τον ραδιοφωνικό σταθμό KCLE του Cleburne του Texas.

Το 1955 ο Johnny, μαζί με τους συμμαθητές του Bill Hennen (πιάνο) και Billy Bunton (μπάσο), κέρδησε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ταλέντων. Ο Jay Salem, ένας κιθαρίστας από το Burleson του Texas, κέρδισε το δεύτερο βραβείο. Ο Johnny του ζήτησε να έρθει στην μπάντα του και εκείνος συμφώνησε.

Όταν εμφανίστηκαν στο “Ferlin Husky show” στο Fort Worth's Northside Colosseum, έκαναν εντύπωση στον Jack "Tiger" Goldman, ιδιοκτήτη του στούντιο “The Top Ten Recording Studio” στο Dallas του Texas, ο οποίος τους έφερε σε επαφή με την Decca Records.

Ο Carroll άρχισε να ηχογραφεί για την Decca Records στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

O Carroll έπαιζε παθιασμένο και άγριο Rock nRoll που σε πολλούς θύμιζε τον Little Richard, ενώ κάποιοι είπανε ότι υπήρξε προπομπός του punk.

Ο Carroll θα κυκλοφορήσει αρκετά singles, όπως το "Crazy, Crazy Lovin," το "Wild, Wild Women," και το "Hot Rocks", αλλά κανένα από αυτά δεν θα σημειώσει σημαντική επιτυχία, αν και σήμερα θεωρούνται θρυλικά. Οι δίσκοι του επισκιάστηκαν από τις επιτυχίες των άλλων πιονέρων μουσικών του Rockabilly και του Rock & Roll όπως ήταν ο Elvis Presley, ο Jerry Lee Lewis και ο Johnny Cash.

Έκλεισε την καριέρα του προς τα τέλη της δεκαετίας του 1950, αλλά έκανε μια επιστροφή το 1974 με ένα τραγούδι - αφιέρωμα στον θρυλικό Gene Vincent, που πέθανε το 1971. Το τραγούδι ήταν το «Gene Vincent Rock» ή «The Black Leather Rebel», όπως ήταν ο άλλος τίτλος του. Ο συνθέτης του τραγουδιού ήταν ο Ronny Weiser, από την «Rollin'Rock records». Ο Carroll και ο Vincent είχαν εργαστεί παλιά μαζί στο Dallas, στα τέλη της δεκαετίας του ‘ 50 και πολλές φορές είχαν ανταλλάξει μέλη των συγκροτημάτων τους, ενώ ο Carroll είχε γράψει το τραγούδι “Maybe” για τον πέμπτο άλμπουμ του Vincent στην Capitol

Το 1977 ο Carroll μπήκε στο περίφημο "Rollin' Rock" στούντιο στο Van Nuys της California να ηχογραφήσει το άλμπουμ “Texabilly”, στο οποίο συνεργάστηκε και ο Ray Campi.

Συνέχισε να ηχογραφεί την δεκαετία του 1980.

Πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια στις 13 Ιανουαρίου 1995, και το 1996 επανεκδόθηκε μία συλλογή από 33 τραγούδια του από τις πρώτες ηχογραφήσεις του και κυκλοφόρησε ως «Rock Baby Rock It: 1955-1960».

Το «Rock Baby Rock It» ήταν μία νεανική μουσική ταινία του 1957, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Carroll.

Από αυτήν την ταινία είναι τα παρακάτω βίντεο.






Για τον Johnny Carroll μπορείς να δείς ΕΔΩ:

http://www.rockabilly.nl/artists/jcarroll.htm

http://www.rockabillyhall.com/JohnCrrll1.html

http://www.arvel.com/article1.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Johnny_Carroll


Δεν υπάρχουν σχόλια: