Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010

"The Buddy Holly Story" (1978)


Η ταινία του 1978 The Buddy Holly Story’ αναφέρεται στην ζωή του μεγάλου Buddy Holly.


Στον ρόλο του Buddy ο Gary Busey, ο οποίος προτάθηκε για όσκαρ καλύτερου ηθοποιού.


Η ταινία ήταν επίσης και υποψήφια για όσκαρ καλύτερο ήχου (Joel Fein) ενώ κέρδισε το όσκαρ καλύτερης μουσικής.Τα τραγούδια του Buddy Holly τραγουδάει ο ίδιος ο 33χρονος (τότε) Gary Busey, (Ο Buddy όταν σκοτώθηκε ήταν 23 ετών) ο οποίος είναι αλήθεια ότι τα δίνει όλα, αλλά μερικοί ισχυρίζονται ότι η ταινία περιέχει αρκετές ανακρίβειες σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά της ζωής του Buddy Holly.Άλλοι ηθοποιοί ήταν : Don Stroud, Charles Martin Smith, (ως οι "The Crickets"), Conrad Janis, William Jordan, και Maria Richwine, στο ρόλο της Maria Elena Holly.


Ο σεναριογράφος Robert Gittler εμπνεύστηκε την ταινία από την βιογραφία του από τον John Goldrosen, ‘Buddy Holly: His Life and Music’. Παραγωγός ήταν ο Steve Rash.Ορισμένα αξιοσημείωτα.


* Ο Keith Moon, ντράμερ των The Who, πέθανε μόλις βγήκε από την πρεμιέρα της ταινίας.

* Κάθε χρόνο στην επέτειο των γενεθλίων του Buddy Holly, ο Paul McCartney πάντα προβάλει την ταινία σαν μέρος του "Buddy Holly Festival."

* Η Maria Elena, χήρα του Buddy Holly, λέγεται ότι άρχισε να κλαίει με λυγμούς όταν σε μία κλειστή προβολή είδε τον Busey (ως Buddy) να τραγουδάει το "True Love Ways."

* Κάποιος φαν ζήτησε από τον Gary Busey να υπογράψει σε αυτόγραφο ως Buddy Holly (μαζί με το δικό του όνομα), αλλά ο Busey αρνήθηκε: "Δεν υπάρχει άλλος Buddy Holly...Μου αρέσει ο Buddy, εντάξει, αλλά εγώ είμαι ο Gary Busey." (Αυτό είναι παράφραση μίας ατάκας του Buddy από την ταινία: "Εντάξει μου αρέσει ο Elvis, αλλά εγώ είμαι ο Buddy Holly.)

* Ο σεναριογράφος Robert Gittler αυτοκτόνησε μία ημέρα πριν την πρεμιέρα.


Εδώ τραγουδάει στο φημισμένο Apollo, όπου το μαύρο κοινό στην αρχή είναι παγωμένο γιατί νόμιζε ότι θα παρακολουθούσε μαύρο συγκρότημα.. Μετά τους άρεσαν...


1 σχόλιο:

Teddy Ramone είπε...

Το λατρεύω το μπλογκ σου, για κάτι τέτοια!