Τετάρτη 5 Μαΐου 2010

Johnny and the Hurricanes


Οι Johnny and the Hurricanes’ ήταν ένα από τα καλύτερα rock and roll instrumental συγκροτήματα της δεκαετίας του ’50 και αρχών του’ 60, αρκετά πρωτοποριακοί, με ένα μοναδικό ήχο και αρκετές επιτυχίες, με πιο γνωστή το "Red River Rock".


Οι Johnny and the Hurricanes ξεκίνησαν ως οι The Orbits’ στο Toledo του Ohio των ΗΠΑ, το 1957. Με ηγετική μορφή τον σαξοφωνίστα Johnny Paris (γεννήθηκε, John Pocisk, το 1940, στο Walbridge, Ohio και πέθανε στις 1 Μαΐου 2006, στο Ann Arbor, Michigan), ήταν μία παρέα από το σχολείο που έπαιζαν για τον Mack Vickery, έναν τοπικό τραγουδιστή του rockabilly.


Υπέγραψαν συμβόλαιο με την ‘Twirl Records’ και το1959 ηχογράφησαν ως ‘Johnny and the Hurricanes’ το "Crossfire", που έγινε αμέσως hit σε όλη την Αμερική και έφτασε στο No. 23 στα αμερικάνικα charts το καλοκαίρι του 1959.


Ακολούθησε το καταπληκτικό το "Red River Rock" (που ήταν διασκευή του "Red River Valley" μιας παραδοσιακής μπαλάντας) για την ‘Warwick Records’,που ανέβηκε στο Top Ten και σε ΗΠΑ και σε Αμερική (No. 5 στις ΗΠΑ U.S., No. 3 στην Βρετανία), πουλώντας 1 εκατομμύριο αντίγραφα.



Μαζί με τον Paris στο σαξόφωνο, ήταν ο Paul Tesluk στο hammond organ, ο Dave Yorko (Έλληνας φαίνεται!) στην κιθάρα, Butch Mattice στο μπάσο και Bill "Little Bo" Savich στα ντραμς.


Πολλές ηχογραφήσεις τους ήταν γνωστά παραδοσιακά τραγούδια αλλά με έναν rock and roll ρυθμό.

Το 1960, ηχογράφησαν το "Reveille Rock" (διασκευή του στρατιωτικού εμβατηρίου, "Reveille"), το "Beatnik Fly" που και τα δύο ανέβηκαν στο Top 40, φτάνοντας το 1ο στο νο 15 και στο νο 25 το 2ο. Άλλα κομμάτια ήταν το "Down Yonder" το θρησκευτικό "When The Saints Go Marching In" που έφτασε στο νο 97, το ‘You are my sunshine’ (νο 91), το ‘Revival’ (νο 97) και το "Rocking Goose", (νο 60) που έφτασε στο No. 3 στα βρετανικά chart.



Το 1962, έπαιξαν στο φημισμένο ‘Star-Club’ στο Αμβούργο της Γερμανίας, όπου ένα σχετικά άγνωστο βρετανικό συγκρότημα άνοιξε την συναυλία. Το όνομά του ήταν The Beatles.


Οι Johnny and the Hurricanes ηχογραφούσαν μέχρι το 1965.

Ο Johnny ισχυρίστηκε ότι όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 300 μουσικοί έπαιξαν στο συγκρότημα.


Επίσημη ιστοσελίδα: http://www.johnnyandthehurricanes.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια: