Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

The Crests - Johnny Maestro


Το doo-wop συγκρότημα ‘The Crests’ έγινε γνωστό για το τραγούδι τους "16 Candles", που ανέβηκε στο νούμερο 2 στο Billboard Hot 100 chart το 1959. Πούλησε πάνω από ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κερδίζοντας ένα χρυσό δίσκο. Το συγκρότημα ήταν πολυφυλετικό καθώς είχε τρία μαύρα μέλη (η μία γυναίκα), ένα από το Πουέρτο Ρίκο, και έναν Ιταλοαμερικάνο.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε από τον J. T. Carter και συμμετείχαν οι Talmoudge Gough, Harold Torres, και Patricia Van Dross (μεγάλη αδελφή του Luther Vandross). Ο Carter επέλεξε για τραγουδιστή τον Johnny Mastrangelo (που αργότερα έγινε Johnny Maestro) για κύρια φωνή. Το φωνητικό ύφος του Maestro έγινε αμέσως αναγνωρίσιμο και αγαπημένο των juke box του εφηβικού ακροατηρίου.

Το συγκρότημα είχε αρκετές Top 40 επιτυχίες στα τέλη της δεκαετίας του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 με την Coed Records, εκτός από το "16 Candles", τα: "Six Nights A Week", "The Angels Listened In", "A Year Ago Tonight", "Step By Step", "Trouble In Paradise" και το "Sweetest One" (με την εταιρία Joyce) το 1957. Εμφανίστηκαν αρκετές φορές σε εφηβικές χορευτικές τηλεοπτικές εκπομπές στα τέλη του 1950.





Η Van Dross εγκατέλειψε το συγκρότημα το 1958 και ο Maestro έφυγε για μια σόλο καριέρα το 1961.


Ο Johnny Maestro γεννήθηκε ως John Peter Mastrangelo στο Lower East Side του Manhattan στις 7 Μαΐου του 1939, ένα από τα τρία παιδιά του Salvatore και της Grace Mastrangelo.

Όταν άφησε τους Crests συνδέθηκε με το συγκρότημα ‘The Del Satins’, που αργότερα συγχωνεύτηκαν με τους ‘The Rhythm Method’ και έγιναν οι ‘Johnny Maestro & & The Brooklyn Bridge. Έφτασαν στο Top 5 με το "The Worst That Could Happen" το 1969. Τη θέση του Maestro στους Crests πήρε ο James Ancrum. Εκτός από το "Little Miracles" και το "Guilty"δεν είχαν άλλες επιτυχίες σε όλη τη δεκαετία του ‘60.

Με τους Carter, Ancrum, και Lewis το συγκρότημα συνέχισε μέχρι το 1978, όπου και διαλύθηκε.

Το 1984 η εφηβική ταινία Sixteen Candles πήρε τον τίτλο της από το τραγούδι των Crests, το οποίο γράφτηκε εκ νέου τους Stray Cats για το soundtrack της ταινίας.

Το 1987, οι Maestro, Carter, Torres και Gough είχαν ένα reunion για μια συναυλία στη Νέα Υόρκη.

Ο Johnny Maestro πέθανε στις 24 Μαρτίου 2010, στο σπίτι του στο Cape Coral στην Florida. Ήταν 70 ετών. Άφησε την γυναίκα του Grace, τις δύο του κόρες Tracy και Lisa, ένα γιο τον Brad και τέσσερα εγγόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: