Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Peggy Sue Got Married" (1986)


Η ταινία του Francis Ford Coppola,Peggy Sue Got Married(1986), εμπνεύστηκε τον τίτλο της από το ομώνυμο τραγούδι του Buddy Holly. Πρωταγωνιστεί η Kathleen Turner (που προτάθηκε για βραβείο όσκαρ) και ο Nicolas Cage (με απίστευτο μαλί!).

ΥΠΟΘΕΣΗ:

25 χρόνια μετά την αποφοίτησή της η Peggy Sue (Kathleen Turner), πηγαίνει σε ένα reunion της τάξης του σχολείου της, μαζί με την κόρη της Beth (Helen Hunt), προσπαθώντας να ξεχάσει τα προβλήματα του γάμου της με το σύζυγό Charlie (Nicolas Cage) και να συναντήσει τους παλιούς συμμαθητές. Ενώ αναρωτιέται αν έκανε τις σωστές αποφάσεις στη ζωή της, της απονέμεται ο τίτλος της ‘βασίλισσας’ και μετά από μία λιποθυμία η Peggy Sue μπλέκεται σε μια χρονοδίνη και συνέρχεται ως έφηβη πίσω στο… 1960!

Στην αρχή βλέπει σοκαρισμένη τους παλιούς συμμαθητές της (ο Jim Carrey σε έναν από τους πρώτους ρόλους του είναι μεταξύ τους) και τον άντρα της που τώρα είναι 18άρηδες και τα μέλη της οικογένειάς της τόσο νέα, μιλάει σε συγγενείς που έχουν πεθάνει, παρακολουθεί τα μαθήματα στο σχολείο, προσπαθεί να φτιάξει μια αποξενωμένη σχέση με την μικρότερη αδελφή της, Nancy (Sofia Coppola), τα χαλάει με τον Τσάρλι και έχει . Αυτή χωρίζει μαζί του και να έχει ένα one-night stand με τον Michael Fitzsimmons (Kevin J. O 'Connor), τον κουλτουρέ τύπο του σχολείου με τον οποίο πάντα επιθυμούσε να είχε κοιμηθεί. Τελικά ο τύπος είναι τελείως φευγάτος (έχει όνειρο να ζει με δύο γυναίκες, να γράφει βιβλία και να εκτρέφουν κότες), ξαναερωτεύεται τον Τσάρλι και με την βοήθεια της μασονικής στοάς (!) του παππού ξαναεπιστρέφει στο παρόν.

Το Soundtrack:

# "Peggy Sue Got Married" -Buddy Holly

# "Tequila" - The Champs

# "Teenager In Love" - Dion DiMucci (as Dion) & The Belmonts

# "Shimmy Shimmy Ko Ko Bop" - Little Anthony and the Imperials

# "I Wonder Why" - Dion DiMucci (as Dion) & The Belmonts

# "The Stroll"-The Diamonds

# "Just Because" - Lloyd Price

# "Just A Dream" - Jimmy Clanton

# "You Can't Sit Down" - Phil Upchurch Combo (αναχρονισμός. Το τραγούδι βγήκε το 1963)

# "Dance By The Light Of The Moon" - The Olympics

# "You Belong To Me" - The Duprees

# "Finger Poppin Time" - Hank Ballard

# "He Don't Love You" - Nicolas Cage with Pride & Joy !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: