Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

The “Wolfman Jack” story


Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του αμερικάνικου ραδιοφώνου, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής την δεκαετία του 1960 και 1970 ήταν ο θρυλικός “Wolfman Jack”.

Ο “Wolfman Jack” γεννήθηκε ως Robert Smith στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης στις 21 Ιανουαρίου, 1938.

Παλιός fan του ραδιοφώνου, ο Smith πρώτα εμφανίστηκε στα ερτζιανά ως “Daddy Jules” στην εκπομπή Newport News, στο σταθμό WYOU-AM της Virginia.

Το 1962, Smith έγινε ο “Big Smith” για το σταθμό KCIJ / Shreveport στη Λουιζιάνα. Εδώ, ανάμιξε την αγάπη για τις ταινίες τρόμου και το rock and roll και δημιούργησε την γνωστή ραδιοφωνική “Wolfman Jack” με το γνώριμο ουρλιαχτό του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 1960, ο Wolfman, διέσχισε τα σύνορα με το Μεξικό και εντάχθηκε στο ισχύος 250 000-watt XERF-AM. Χάρη στο XERF και αργότερα το XERB-AM, ο Wolfman έφθανε στο μεγαλύτερο μέρος των νοτιοδυτικών Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ πουλούσε τα πάντα, από φέρετρα μέχρι εμπνευσμένη λογοτεχνία.

Το 1969, ο Wolfman, επέστρεψε στην Αμερική και στο σταθμό KDAY του Λος Άντζελες. Το επόμενο έτος, ξεκίνησε μια συνεργασία με το Ράδιο Ενόπλων Δυνάμεων, που θα διαρκέσει μέχρι το 1986. Το 1972, επέστρεψε στην πατρίδα του και προσχώρησε στο σταθμό WNBC της Νέας Υόρκης.

Παρά όλη τη δόξα του, πολλοί από τους οπαδούς του Wolfman Τζακ δεν τον είχαν ποτέ δει μέχρι το 1973, όταν και εμφανίστηκε στην ταινίαAmerican Graffitiτου George Lucas και άρχισε μια οκτάχρονη θητεία ως παρουσιαστής του Midnight Special του NBC-TV.

Ο Wolfman Jack πέθανε την 1η Ιουλίου 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια: