Τρίτη 7 Μαΐου 2019

The Dwight Pullen story


Ο Dwight Pullen γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου 1931 στο μια φτωχή γειτονιά στο Blountsville της Αλαμπάμα. και άρχισε να παίζει κιθάρα και τραγούδι ενώ ήταν ακόμα στο σχολείο. Ήταν επίσης γνωστός ως Whitey Pullen στην country μουσική σκηνή. Ο Dwight είχε τέσσερις αδελφούς και τέσσερις αδελφές, όλοι τους έπαιζαν μουσική, αλλά ο Dwight ήταν αυτός που το πήρε πραγματικά σοβαρά. Όταν ο Dwight ήταν 10 ετών, η οικογένειά του μετακόμισε στην Καλιφόρνια για λόγους εργασίας. Ήταν στο σχολείο που ο Dwight σχημάτισε την πρώτη του μπάντα μαζί με τους Cotton Brown, Larry Murphy και Jimmy Webb.

Ηχογράφησε κάνα δυό γνωστά τραγούδια, το ένα και το πιο γνωστό ήταν το Sunglasses After Dark και το άλλο το “Teen Age Bug” το 1958 για την εταιρία Delta Record Company. Αυτές οι ηχογραφήσεις έλαβαν καλές κριτικές στο Billboard Magazine στις 3 Μαρτίου 1958. Κανένα από τα τραγούδια δεν το έφτασε στα charts του Billboard.


Τον Μάιο του 1959 κυκλοφόρησε το «Let's All Go Wild» και κατά τη διάρκεια εκείνου του καλοκαιριού έγινε και ο road manager του Gene Vincent. Τον Αύγουστο του 1959, ο Gene ηχογράφησε δύο από τα τραγούδια του Pullen για το άλμπουμ του (Crazy Times). Αυτά ήταν το “Everybody's Got A Date But Me” και το “She She Little Sheila”.


Τον Νοέμβριο του 1959, η Sage Records κυκλοφόρησε τον τελευταίο δίσκο της σύντομης, δυστυχώς, ζωής του. Αυτός ήταν το “Tuscaloosa Lucy”/”Waltz Of The Steel Guitar”.


Πέθανε 24 Νοεμβρίου 1961 από καρκίνο σε ηλικία μόλις 30 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: