Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

The Diamonds


Το λευκό φωνητικό κουαρτέτο από τον Καναδά The Diamonds’ έμεινε γνωστό για το τραγούδι "Little Darlin'".


Το "Little Darlin'" που έφτασε μέχρι το νο2 στο Billboard Hot 100 και έμεινε εκεί για 8 εβδομάδες, το τραγούδησε ο Elvis Presley για το άλμπουμ ‘Moody Blue’και οι Sha Na Na στο Woodstock το 1969.


Tα αρχικά μέλη ήταν : Dave Somerville (lead), Ted Kowalski (tenor), Phil Levitt (baritone) και Bill Reed (bass).


To 1953, ο Dave Somerville που εργαζόταν για την Canadian Broadcasting Corporation στο Toronto του Καναδά και για την εκπομπήPick The Stars, παρατήρησε τέσσερις νεαρούς που έκανα πρόβες. Αμέσως σταμάτησε να τους ακούσει. Ήταν οι Stan Fisher, Ted Kowalski, Phil Levitt και Bill Reed. Ο Somerville έγινε παραγωγός τους.


Η πρώτη ηχογράφηση για την εταιρία Mercury ήταν το "Why Do Fools Fall in Love," του Frankie Lymon and The Teenagers και συνέχισαν με το "The Church Bells May Ring" (των The Willows).


Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήταν το "Little Darlin'" (το οποίο πρωτοηχογράφησαν οι The Gladiolas) το 1957 και ακολούθησε το "The Stroll", το 1958.




Το συγκρότημα τραγούδησε το "Little Darlin'" και το "Where Mary Go" στην ταινία "The Big Beat".



Παρουσιάστηκαν σε διάφορα τηλεοπτικά σόου όπως του Steve Allen, του Perry Como, του Vic Damone, του Tony Bennett, του Eddy Arnold καθώς και στο American Bandstand.



Το 1961, όλα τα αρχικά μέλη είχαν εγκαταλείψει το συγκρότημα. Μέλη ήταν τώρα οι: Jim Malone (lead vocal), Mike Douglas (baritone), Evan Fisher (tenor) και John Felton (bass).


Το συγκρότημα έμεινε μαζί μέχρι το 1973 και το 1989, ξαναενώθηκαν για μία rock and roll τουρνέ με τους: Dion and the Belmonts, The Flamingos και The Silhouettes.


Δεν υπάρχουν σχόλια: