Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

The Jets


Το βρετανικό rockabilly συγκρότημα ‘The Jets - που απαρτίζεται από τρία αδέλφια: τον Bob, τον Ray και τον Tony (ο μικρότερος) - ήταν πολύ δημοφιλές στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μάλιστα τον Φεβρουάριο του 1982 το τραγούδι τους "Love Makes The World Go Round" έφτασε μέχρι το No. 21 στα βρετανικά Single Charts.


Η ιστορία των Jets ξεκινάει από τις αρχές της δεκαετίας του ‘70, όταν τα αδέλφια Bob και Ray Cotton δημιούργησαν τους ‘BRAD μαζί με τον Andy και τον Dave.




Έπαιζαν σε τοπικές συναυλίες γύρω από την περιοχή του Northampton. Το 1978, ο Andy και ο Dave εγκατέλειψαν το συγκρότημα για να αντικατασταθούν από το νεότερο αδελφό Tony. Τα αδέλφια σύντομα άρχισαν να τραβάνε την προσοχή με το παίξιμό τους και την σκηνική παρουσία τους και με τη βοήθεια του Roy Williams και του Stuart Webster υπέγραψαν συμβόλαιο για την Soho Records.


Με την Soho έβγαλαν δύο singles, το καταπληκτικόRockabilly Baby & το ‘James Dean ενώ ακολούθησαν το ‘Rock'n'Roll’ & ‘Hey Baby’.



Το 1980 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους album μαζί με τους Johnny Paris (Johnny and the Hurricanes), Mickey Gallagher και Davey Payne (Ian Dury's Blockheads).


Μέσα σε έξι μήνες από την κυκλοφορία τρία singles μπήκαν στα charts, το ‘Yes Tonite Josephine’ (no. 25), το ‘Love Makes The World Go Around’ (no. 21) και το ‘The Honeydripper’ (no. 58), ενώ άρχιζαν αν εμφανίζονται και στην τηλεόραση.




Έχουνε κάνει περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ έχουν εμφανισθεί μαζί με τους Sting, Robert Plant, Cliff Richard, Shakin' Stevens, αλλά και με αυθεντικούς τραγουδιστές των '50's, όπως : Carl Perkins, Jack Scott, , D.J.Fontana (ο ντράμερ του Elvis), The Crickets, The Teenagers, Marty Wilde, Wee Willie Harris, Billy Fury...κ.α.


Οι Jets θεωρούνται ένα από τα πιο σεβαστά συγκροτήματα στην Βρετανία και συνεχίζουν να παίζουν.


Τα παιδιά τους έχουν σχηματίσει το συγκρότημα Bad Boys!





Δεν υπάρχουν σχόλια: