Κυριακή 25 Απριλίου 2010

“Great Balls of Fire!” (1989)


Το Great Balls of Fire! είναι μία ταινία βιογραφική, του 1989, που δείχνει τα πρώτα χρόνια της ζωής του Jerry Lee Lewis.


Παραγωγός της ταινίας ήταν ο Jim McBride που εμπνεύστηκε την ταινία από το ομώνυμο βιβλίο του 1982, που έγραψε η πρώτη γυναίκα του Lewis, Myra Lewis και ο Murray M. Silver Jr.


Στον ρόλο του Jerry Lee Lewis είναι ο Dennis Quaid.


Στον ρόλο της Myra Gale Lewis, της 13χρονης ανιψιάς του, την οποία και παντρεύτηκε δημιουργώντας τεράστιο σκάνδαλο, είναι η Winona Ryder.


Στον ρόλο του ιεροκήρυκα Jimmy Swaggart, ξαδέρφου του Jerry Lee Lewis, είναι ο Alec Baldwin.


Η ταινία είναι αρκετά καλή με πολύ rocknroll μουσική και ο νομίζω ότι ο Dennis Quaid είναι άψογος στον ρόλο του Jerry Lee. Άλλωστε ο ‘Killer’ ήταν εκεί και παρακολουθούσε… Μαζί μάλιστα, τραγούδησαν και το Crazy Arms για το soundtrack της ταινίας.


Πολύ καλή είναι και Winona Ryder.



Δύο από τις καλύτερες σκηνές της ταινίας είναι οι παρακάτω.


Στην δεύτερη ο Jerry θυμώνει που στην συναυλία του Alan Freed θα βγει τελευταίος ο Chuck Berry και όχι αυτός και αποφασίζει να κάνει το κοινό να παραληρεί, μετά τη δική του ντελιριακή εκτέλεση του Great balls of Fire – όπου έβαλε φωτιά στο πιάνο και συνέχιζε να παίζει! -, οπότε η περιζήτητη τελευταία εμφάνιση του Berry θα φαίνεται πλέον, τελείως υποτονική, έως ξενέρωτη...










1 σχόλιο:

djnogood είπε...

Ti mas thimises tora re file,tin perimena san trellos auti tin tainia hmouna fantaros ekeini tin epoxi kai pira adeia gia na pao na ti do sto cinema pou einai apenanti ap to opera stin panepistimiou,ennoeitai kai tis 3 parastaseis apo tis 5 to apogeuma mexri tis 12 eixame kollisei.Exo gyro sta 65 vinilia apo Jerry Lee alla mexri ta 200 kai kati pou exei to filaraki mou exo akoma kairo.Na sai kala

rock'n'roll